Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élmények

Két vesével

2019.03.26

Két vesével

 Elmentünk nyaralni két gyermekemmel Salgótarján közelébe egy kempingbe a Salgó hegy aljába. A kicsit nomád körülmények ellenére jól éreztük magunkat, sokat fürödtünk a közeli strandon, kihasználva az akkori nagyon meleg nyarat, és eljártunk kirándulni a közeli hegyekbe. Az utolsó előtti napon is kirándultunk, a meredek erdei utakon futottam a gyerekeim után és ez később majdnem végzetesnek bizonyult….., de akkor én ezt még nem tudtam.

Este rosszul lettem rázott a hideg, pedig a közel 40 fokos nappal után este is 30 fok körül állt a hőmérő. Azt gondoltuk a tünetek alapján, hogy napszúrást kaptam, ami érthető is lett volna, hiszen sokat voltunk a tűző napon.

Másnap menni kellett hazafelé, rosszul voltam, nem esett jól sem a bepakolás, sem a 150km vezetés sem a kb. 3 órás út hazáig. Otthon beálltam az autóval a garázsba és otthagyva csapot-papot felmentem a szobámba és ahogy voltam lefeküdtem az ágyra. A következő két napra nem emlékszem, csak elmondásokból tudom, hogy csak vécén voltam, nem ettem, nem ittam.

A harmadik napon kihívták az ügyeletes orvost hozzám, megvizsgált, tapogatott és a hasi fájdalmam alapján azt mondta, hogy életveszélyes állapotban vagyok vakbélgyulladásom van. Azonnal kórházba vitetett azzal, hogy meg kell műteni.

Az esztergomi kórházban egy lelkiismeretes, fiatal,  ügyeletes sebészorvos vizsgált meg és többször végignyomkodta a kérdéses területet. Fájdalmas reagálásaim alapján azt mondta, nem gondolja, hogy ez vakbélgyulladás, ki kell alaposan vizsgálni. Azonnal befektetett egy ágyba az intenzíven, infúziót kaptam, amitől aztán kb. két hétig csak a vizsgálatok idejére szabadultam. Másnap kezdődtek a vizsgálatok, ulrahang, röntgen, Ct, tükrözések alulról fölülről (nem kívánom senkinek), laborvizsgálatok. A harmadik napon azt mondták, hogy leállt az egyik vesém, a szervezetemben felhalmozódott méreganyagok némelyike a normál érték 200 szorosa, továbbra is életveszélyes állapotban vagyok. De megvigasztaltak: egy vesével még lehet élni.

  Folyt.köv.: Egy vesével  

 

Egy vesével:

2019.03.26

Egy vesével:

Következő napon elvittek egy műtétre ahol beműtöttek a kéz és a nyaki erembe egy-egy kanült, akkor még nem igazán értettem miért…

Aztán délután kiderült… Elvittek dialízisre. Aki nem tudná, ez egy művesekezelés, melynek lényege hogy mivel a vese nem tudja kiválasztani a méreganyagokat, kivezetik a vért a szervezetből egy külső szűrőrendszerbe, átszűrik majd az így megtisztított vért visszavezetik a szervezetbe. Ez egy kb. 3-4 órás procedúra volt, amit hetente kétszer ismételni kellett.

Másnap azt mondták, hogy a veseproblémám mellett van egy vastagbélgyulladásom is amit az infúzióban gyulladáscsökkentőkkel, antibiotikumokkal kezelnek. Délután ismét ultrahang, itt kiderítették, hogy megszakadt a vesevezeték, emiatt állt le a vesém. A rosszhír az, hogy nem csak az egyik, hanem mind a kettő. Na itt lett elegem az életből… Főleg amikor azzal vigasztaltak, hogy nem sok esély van arra, hogy beinduljanak a veséim, és életem végéig járhatok dialízisre….  Félkábult gyógyszeres állapotomban belegondoltam abba, hogy negyvenegy-két évesen nincs egy vesém sem…. Hát akkor meg akartam halni…

 Mondtam a kezelőorvosomnak, hogy hagyjuk abba ezeket a fárasztó-fájdalmas procedúrákat, és hagyjanak meghalni, úgysem tudnak rajtam segíteni. Persze csak mosolygott rajtam és azt mondta, hogy nem eszik olyan forrón, van még 2 tízév körüli gyerekem akiket fel kell nevelnem és még igen sok dolgom van mielőtt elmennék egy más világra.

Így aztán  maradtam…

Folyt.köv.: Vese nélkül: 

 

Vese nélkül:

Vese nélkül:

Az állapotom továbbra is életveszélyes volt kb. még egy hétig. Továbbra is infúzión voltam, heti kétszer dialízisre jártam (vittek), akkor lettem jobban egy kicsit amikor lement a vastagbélgyulladás-om (ez is az enyém volt). Volt időm gondolkozni azon, hogy miért is történt ez velem. Nem ezoterikus válaszokat kerestem, nem foglalkoztam a lelki okokkal, csak a racionális válaszokkal, ahogy egy mérnökhöz illik. Arra jutottam, hogy ez a véletlenek csúnya egybeesése, a vesém vezetékei a lejtőn lefelé trappolás és a hasi túlsúlyom következménye, a vastagbélgyulladás pedig a nomád körülmények (1vécé sok ember) egyenes következménye. Amikor megosztottam a kezelő doktornővel a következtetéseimet kinevetett, főleg a vesére vonatkozó konklúzióm miatt. Nem vették komolyan, hogy nincs nekem szervi bajom ez csak egy baleset… Én máig is úgy gondolom, hogy nekem volt igazam….

Még néhány nap infúzió, néhány dialízis (nem akarok hozzászokni). Aztán újabb vizsgálatok,  javuló leletek, és már a saját lábamon állok, megyek.

 Aztán egy nap vidáman jön a kezelőorvosom, és közli nem kell több dialízis! Beindultak a veséim! Mind a kettő! Egy hét lábadozás és mehetek haza!

Folyt.köv.: 2 vesével életveszélyben 

4. rész 2 vesével életveszélyben

2019.05.13

2 vesével életveszélyben

 

Egy hét lábadozás, tömény unalom a kórházban. Csak a vizsgálatok zavarják meg a nyugalmat. Aztán eljön az utolsó nap (akkor még azt hittem) megbeszéltem az öcsémmel, hogy mikorra jöjjön értem, összecsomagoltam, már csak egy utolsó vizsgálat volt hátra.

Jött az éppen ügyeletes orvos aki az utamra bocsájtott… volna, amikor mondtam, hogy még a nyakam alatt ott van az egyik kanül amit nem vettek ki, hátha még szükség lesz rá. Hát ő nem sokat tétovázott kivette, mondván ez már úgyis begyógyult, s mint aki jól végezte dolgát, ment tovább. Én is akartam menni, de vettem két levegőt aztán elsötétült előttem minden…

Arra eszméltem, hogy orvosi konzílium van fölöttem, újra infúzión vagyok, és alig kapok levegőt. Éppen a fiatal ügyeletes orvost oktatták ki, hogy nem kötötte le a kanül által szabadonhagyott nyílást amin keresztül levegő került a vérbe és a szívbe. Majdnem sikerült meghalnom akkor, amikor már nem is akartam….

Újabb két nap a kórházban megfigyelés alatt, aztán indulás haza.

Folyt.köv.: Az átértékelt élet. 

 

Az átértékelt élet 2 vesével

Az átértékelt élet 2 vesével

Ha nehezen is de végre hazajutottam a gyerekeimhez, akik már nagyon vártak.

Otthon még két hét betegállomány (orvosi utasítás pihenjen, ne mászkáljon sokat, feküdjön).

A második napon mondták el a hírt: nagyon jó régi barátom, volt kollégám a lányom keresztapja, 40-es évei közepén meghalt. A múlt héten volt a temetése…

Hát mit mondjak leültem mint az iszap…

Na a következő két hétben átgondoltam és újraértékeltem az életemet. Majdnem meghaltam (kétszer is) majdnem vese nélkül maradtam. Meghalt a barátom. Sajnos az utóbbi 5 évben a legjobb barátaim, ismerőseim közül még hárman mentek el. Egyik sem volt még idős kettő negyvenes kettő harmincas éveiben halt meg.

Valami nem stimmel velünk. Változtatnom kell az életemen….. Ha még élni akarok és fel akarom nevelni a gyerekeimet.

Folyt.köv.: Változások, 2 vesével

 

 

Változások, 2 vesével:

Változások, 2 vesével:

Változtatnom kell a magánéletemben, mert nagyon nincs rendben. És ha én nem vagyok rendben, akkor a gyerekeimnek sem tudom megadni azt amire szükségük van. Tehát ÉN VAGYOK az ELSŐ, nekem kell jól lenni ahhoz, hogy adni tudjak másnak….

Változtatni kell a munkahelyemen, a munkámon. Sok munka kevés pénz helyett, kevesebb munka több pénzzel. Félreértés ne essék semmi bajom a munkával, de fizessék már meg!

Tehát elhatároztam, hogy változtatok. Persze nem ment egyik napról a másikra.

Válás (a gyerekek az én felügyeletem alatt maradtak),  munkahelyváltás, egyéb változások.

Leszoktam a dohányzásról 25 év után, vettem egy új autót amivel a rázkódós busz helyett (a rázkódás nem túl jó a veséknek, SAJÁT TAPASZTALAT). Próbáltam magam tenni az első helyre, persze ez ritkán sikerült. Próbáltam jobban odafigyelni az egészségünkre, próbáltam

egészségesebben élni táplálkozni, ez sem mindig sikerült… de igyekeztem… próbáltam vigyázni a veséimre is mert a vesét leginkább az alábbi tényezők tehetik tönkre:

Magas vércukorszint, magas vérnyomás, túlsúly, fokozott gyógyszerszedés, kevés és nem jó minőségű folyadékbevitel.

Folyt.köv.: Kell 3 vese?:

 

Kell 3 vese?:

Kell 3 vese?:

Aztán új kapcsolatok, új lakhelyek, aztán ahogy megállapodtam egy rendkívül fontos változás állt be az életemben. Megmutatták, hogy milyen vizet iszom… megmérték a csapvíz és az ásványvizek magas szervetlen ásványi anyag tartalmát, ami okozhat epe-és vesekövet, érelmeszesedést, kicsapatták a bemért vizeket, ezáltal szemmel is láthatóvá vált az egyébként szabad szemmel nem látható sok ásványianyag, kosz és szennyeződés ami a vízekben volt.

Megkérdezték nincs-e szükségem Reverz Ozmózisos (RO) víztisztítóra ami kiszűri az összes szennyeződést és ásványi anyagot, gyógyszer-vegyszer- és hormon-maradványokat amik a vízben vannak. Hát mit mondjak mellbe vágott a látvány is, de amikor jobban belegondoltam, hogy az én veséimnek kell elvégezni azt a rengeteg munkát, hogy tisztává tegyék még az általam megivott vizet is….. nem volt nehéz a döntés… Nekem tiszta víz kell!!!

12 éve van RO víztisztítóm. Az egyik legjobb döntés volt az életünkben, ha nem a legjobb..

Azóta tiszta vizet iszunk és nem terhelem a veséimet a rossz minőségű víz megtisztásával, hanem eleve tiszta vizet viszek be a szervezetembe. 

Folyt.köv.: 3 vesével 

 

3 vesével

3 vesével

Azóta nekem 3 vesém van.

Kettő a szervezetemben egy a mosogató alatt beépítve, de sehová sem megyek úgy, hogy ne vinnék magammal egy üveg jó minőségű és finom tisztított vizet.

És hála istennek, meg a 3. vesémnek, köszönöm jól vagyok, egészséges vagyok 63 évesen is!

És amikor tehetem elmondom mindenkinek, hogy miért fontos a tiszta víz, miért kell a 3. vese… Sokan nem tartják fontosnak a tisztított vizet, de engedtessék meg nekem, hogy Én aki átéltem egyet s mást, megosszam másokkal is a tapasztalataim… Éltem 2 vesével 40 évig, aztán igaz, hogy csak rövid ideig, de voltam 1 vesével, majd vese nélkül, és most már 12 éve

3 vesével élek. Megtapasztaltam mindet, de ha hiszitek, ha nem, legjobb az utóbbi.

Ezért ajánlom nyugodt szívvel és tiszta lelkiismerettel mindenkinek a tiszta vizet és az RO víztisztítót.

Kérlek te is gondold át milyen vizet iszol, milyen vizet itatsz a gyermekeiddel (Ők még nem választhatják meg, azt isszák amit adsz nekik!!!).

Ha érdekel néz meg a tiszta víz tulajdonságait itt: A Tiszta Víz

 

És ha úgy döntöttél hogy neked és családodnak is kell a 3. vese akkor írj, keress, a legjobbat fogod kapni a legjobb áron, nem foglak becsapni!!!

 

Néz meg mit kínálok: Kiváló Minőségű RO Víztisztító

viztisztito-csappal.jpg

Köszönöm, hogy elolvastad!

 

De ne feledd, a veséd ellenségei:

Magas vércukorszint, magas vérnyomás, túlsúly, fokozott gyógyszerszedés, kevés és nem jó minőségű folyadékbevitel.

Ha bármelyik fennáll fokozottan ügyelned kell a veséidre!

 

Cikkek

4. rész 2 vesével életveszélyben

2019.05.13

2 vesével életveszélyben

 

Egy hét lábadozás, tömény unalom a kórházban. Csak a vizsgálatok zavarják meg a nyugalmat. Aztán eljön az utolsó nap (akkor még azt hittem) megbeszéltem az öcsémmel, hogy mikorra jöjjön értem, összecsomagoltam, már csak egy utolsó vizsgálat volt hátra.

Jött az éppen ügyeletes orvos aki az utamra bocsájtott… volna, amikor mondtam, hogy még a nyakam alatt ott van az egyik kanül amit nem vettek ki, hátha még szükség lesz rá. Hát ő nem sokat tétovázott kivette, mondván ez már úgyis begyógyult, s mint aki jól végezte dolgát, ment tovább. Én is akartam menni, de vettem két levegőt aztán elsötétült előttem minden…

Arra eszméltem, hogy orvosi konzílium van fölöttem, újra infúzión vagyok, és alig kapok levegőt. Éppen a fiatal ügyeletes orvost oktatták ki, hogy nem kötötte le a kanül által szabadonhagyott nyílást amin keresztül levegő került a vérbe és a szívbe. Majdnem sikerült meghalnom akkor, amikor már nem is akartam….

Újabb két nap a kórházban megfigyelés alatt, aztán indulás haza.

Folyt.köv.: Az átértékelt élet.

 

8. rész 3 vesével

2019.03.26

3 vesével

Azóta nekem 3 vesém van.

Kettő a szervezetemben egy a mosogató alatt beépítve, de sehová sem megyek úgy, hogy ne vinnék magammal egy üveg jó minőségű és finom tisztított vizet.

És hála istennek, meg a 3. vesémnek, köszönöm jól vagyok, egészséges vagyok 63 évesen is!

És amikor tehetem elmondom mindenkinek, hogy miért fontos a tiszta víz, miért kell a 3. vese… Sokan nem tartják fontosnak a tisztított vizet, de engedtessék meg nekem, hogy Én aki átéltem egyet s mást, megosszam másokkal is a tapasztalataim… Éltem 2 vesével 40 évig, aztán igaz, hogy csak rövid ideig, de voltam 1 vesével, majd vese nélkül, és most már 12 éve

3 vesével élek. Megtapasztaltam mindet, de ha hiszitek, ha nem, legjobb az utóbbi.

Ezért ajánlom nyugodt szívvel és tiszta lelkiismerettel mindenkinek a tiszta vizet és az RO víztisztítót.

Kérlek te is gondold át milyen vizet iszol, milyen vizet itatsz a gyermekeiddel (Ők még nem választhatják meg, azt isszák amit adsz nekik!!!).

Ha érdekel néz meg a tiszta víz tulajdonságait itt: A Tiszta Víz

 

És ha úgy döntöttél hogy neked és családodnak is kell a 3. vese akkor írj, keress, a legjobbat fogod kapni a legjobb áron, nem foglak becsapni!!!

 

Néz meg mit kínálok: Kiváló Minőségű RO Víztisztító

viztisztito-csappal.jpg

Köszönöm, hogy elolvastad!

 

De ne feledd, a veséd ellenségei:

Magas vércukorszint, magas vérnyomás, túlsúly, fokozott gyógyszerszedés, kevés és nem jó minőségű folyadékbevitel.

Ha bármelyik fennáll fokozottan ügyelned kell a veséidre!

 

7.rész Kell 3 vese?:

2019.03.26

Kell 3 vese?:

Aztán új kapcsolatok, új lakhelyek, aztán ahogy megállapodtam egy rendkívül fontos változás állt be az életemben. Megmutatták, hogy milyen vizet iszom… megmérték a csapvíz és az ásványvizek magas szervetlen ásványi anyag tartalmát, ami okozhat epe-és vesekövet, érelmeszesedést, kicsapatták a bemért vizeket, ezáltal szemmel is láthatóvá vált az egyébként szabad szemmel nem látható sok ásványianyag, kosz és szennyeződés ami a vízekben volt.

Megkérdezték nincs-e szükségem Reverz Ozmózisos (RO) víztisztítóra ami kiszűri az összes szennyeződést és ásványi anyagot, gyógyszer-vegyszer- és hormon-maradványokat amik a vízben vannak. Hát mit mondjak mellbe vágott a látvány is, de amikor jobban belegondoltam, hogy az én veséimnek kell elvégezni azt a rengeteg munkát, hogy tisztává tegyék még az általam megivott vizet is….. nem volt nehéz a döntés… Nekem tiszta víz kell!!!

12 éve van RO víztisztítóm. Az egyik legjobb döntés volt az életünkben, ha nem a legjobb..

Azóta tiszta vizet iszunk és nem terhelem a veséimet a rossz minőségű víz megtisztásával, hanem eleve tiszta vizet viszek be a szervezetembe. 

Folyt.köv.: 3 vesével

 

6.rész Változások, 2 vesével:

2019.03.26

Változások, 2 vesével:

Változtatnom kell a magánéletemben, mert nagyon nincs rendben. És ha én nem vagyok rendben, akkor a gyerekeimnek sem tudom megadni azt amire szükségük van. Tehát ÉN VAGYOK az ELSŐ, nekem kell jól lenni ahhoz, hogy adni tudjak másnak….

Változtatni kell a munkahelyemen, a munkámon. Sok munka kevés pénz helyett, kevesebb munka több pénzzel. Félreértés ne essék semmi bajom a munkával, de fizessék már meg!

Tehát elhatároztam, hogy változtatok. Persze nem ment egyik napról a másikra.

Válás (a gyerekek az én felügyeletem alatt maradtak),  munkahelyváltás, egyéb változások.

Leszoktam a dohányzásról 25 év után, vettem egy új autót amivel a rázkódós busz helyett (a rázkódás nem túl jó a veséknek, SAJÁT TAPASZTALAT). Próbáltam magam tenni az első helyre, persze ez ritkán sikerült. Próbáltam jobban odafigyelni az egészségünkre, próbáltam

egészségesebben élni táplálkozni, ez sem mindig sikerült… de igyekeztem… próbáltam vigyázni a veséimre is mert a vesét leginkább az alábbi tényezők tehetik tönkre:

Magas vércukorszint, magas vérnyomás, túlsúly, fokozott gyógyszerszedés, kevés és nem jó minőségű folyadékbevitel.

Folyt.köv.: Kell 3 vese?:

 

5. rész Az átértékelt élet 2 vesével

2019.03.26

Az átértékelt élet 2 vesével

Ha nehezen is de végre hazajutottam a gyerekeimhez, akik már nagyon vártak.

Otthon még két hét betegállomány (orvosi utasítás pihenjen, ne mászkáljon sokat, feküdjön).

A második napon mondták el a hírt: nagyon jó régi barátom, volt kollégám a lányom keresztapja, 40-es évei közepén meghalt. A múlt héten volt a temetése…

Hát mit mondjak leültem mint az iszap…

Na a következő két hétben átgondoltam és újraértékeltem az életemet. Majdnem meghaltam (kétszer is) majdnem vese nélkül maradtam. Meghalt a barátom. Sajnos az utóbbi 5 évben a legjobb barátaim, ismerőseim közül még hárman mentek el. Egyik sem volt még idős kettő negyvenes kettő harmincas éveiben halt meg.

Valami nem stimmel velünk. Változtatnom kell az életemen….. Ha még élni akarok és fel akarom nevelni a gyerekeimet.

Folyt.köv.: Változások, 2 vesével

 

3. rész Vese nélkül:

2019.03.26

Vese nélkül:

Az állapotom továbbra is életveszélyes volt kb. még egy hétig. Továbbra is infúzión voltam, heti kétszer dialízisre jártam (vittek), akkor lettem jobban egy kicsit amikor lement a vastagbélgyulladás-om (ez is az enyém volt). Volt időm gondolkozni azon, hogy miért is történt ez velem. Nem ezoterikus válaszokat kerestem, nem foglalkoztam a lelki okokkal, csak a racionális válaszokkal, ahogy egy mérnökhöz illik. Arra jutottam, hogy ez a véletlenek csúnya egybeesése, a vesém vezetékei a lejtőn lefelé trappolás és a hasi túlsúlyom következménye, a vastagbélgyulladás pedig a nomád körülmények (1vécé sok ember) egyenes következménye. Amikor megosztottam a kezelő doktornővel a következtetéseimet kinevetett, főleg a vesére vonatkozó konklúzióm miatt. Nem vették komolyan, hogy nincs nekem szervi bajom ez csak egy baleset… Én máig is úgy gondolom, hogy nekem volt igazam….

Még néhány nap infúzió, néhány dialízis (nem akarok hozzászokni). Aztán újabb vizsgálatok,  javuló leletek, és már a saját lábamon állok, megyek.

 Aztán egy nap vidáman jön a kezelőorvosom, és közli nem kell több dialízis! Beindultak a veséim! Mind a kettő! Egy hét lábadozás és mehetek haza!

Folyt.köv.: 2 vesével életveszélyben

 

2. rész Egy vesével:

2019.03.26

Egy vesével:

Következő napon elvittek egy műtétre ahol beműtöttek a kéz és a nyaki erembe egy-egy kanült, akkor még nem igazán értettem miért…

Aztán délután kiderült… Elvittek dialízisre. Aki nem tudná, ez egy művesekezelés, melynek lényege hogy mivel a vese nem tudja kiválasztani a méreganyagokat, kivezetik a vért a szervezetből egy külső szűrőrendszerbe, átszűrik majd az így megtisztított vért visszavezetik a szervezetbe. Ez egy kb. 3-4 órás procedúra volt, amit hetente kétszer ismételni kellett.

Másnap azt mondták, hogy a veseproblémám mellett van egy vastagbélgyulladásom is amit az infúzióban gyulladáscsökkentőkkel, antibiotikumokkal kezelnek. Délután ismét ultrahang, itt kiderítették, hogy megszakadt a vesevezeték, emiatt állt le a vesém. A rosszhír az, hogy nem csak az egyik, hanem mind a kettő. Na itt lett elegem az életből… Főleg amikor azzal vigasztaltak, hogy nem sok esély van arra, hogy beinduljanak a veséim, és életem végéig járhatok dialízisre….  Félkábult gyógyszeres állapotomban belegondoltam abba, hogy negyvenegy-két évesen nincs egy vesém sem…. Hát akkor meg akartam halni…

 Mondtam a kezelőorvosomnak, hogy hagyjuk abba ezeket a fárasztó-fájdalmas procedúrákat, és hagyjanak meghalni, úgysem tudnak rajtam segíteni. Persze csak mosolygott rajtam és azt mondta, hogy nem eszik olyan forrón, van még 2 tízév körüli gyerekem akiket fel kell nevelnem és még igen sok dolgom van mielőtt elmennék egy más világra.

Így aztán  maradtam…

Folyt.köv.: Vese nélkül:

 

1. rész: Két vesével

2019.03.26

Elsőre hülye kérdésnek tűnik igaz?

- Hát mennyi lenne? Naná, hogy kettő.

 Hagy meséljek el egy történetet, amely velem történt meg közel 20 évvel ezelőtt, és talán már nem fog olyan hülyének tűnni a kérdésem.

1. rész: Két vesével

 Elmentünk nyaralni két gyermekemmel Salgótarján közelébe egy kempingbe a Salgó hegy aljába. A kicsit nomád körülmények ellenére jól éreztük magunkat, sokat fürödtünk a közeli strandon, kihasználva az akkori nagyon meleg nyarat, és eljártunk kirándulni a közeli hegyekbe. Az utolsó előtti napon is kirándultunk, a meredek erdei utakon futottam a gyerekeim után és ez később majdnem végzetesnek bizonyult….., de akkor én ezt még nem tudtam.

Este rosszul lettem rázott a hideg, pedig a közel 40 fokos nappal után este is 30 fok körül állt a hőmérő. Azt gondoltuk a tünetek alapján, hogy napszúrást kaptam, ami érthető is lett volna, hiszen sokat voltunk a tűző napon.

Másnap menni kellett hazafelé, rosszul voltam, nem esett jól sem a bepakolás, sem a 150km vezetés sem a kb. 3 órás út hazáig. Otthon beálltam az autóval a garázsba és otthagyva csapot-papot felmentem a szobámba és ahogy voltam lefeküdtem az ágyra. A következő két napra nem emlékszem, csak elmondásokból tudom, hogy csak vécén voltam, nem ettem, nem ittam.

A harmadik napon kihívták az ügyeletes orvost hozzám, megvizsgált, tapogatott és a hasi fájdalmam alapján azt mondta, hogy életveszélyes állapotban vagyok vakbélgyulladásom van. Azonnal kórházba vitetett azzal, hogy meg kell műteni.

Az esztergomi kórházban egy lelkiismeretes, fiatal,  ügyeletes sebészorvos vizsgált meg és többször végignyomkodta a kérdéses területet. Fájdalmas reagálásaim alapján azt mondta, nem gondolja, hogy ez vakbélgyulladás, ki kell alaposan vizsgálni. Azonnal befektetett egy ágyba az intenzíven, infúziót kaptam, amitől aztán kb. két hétig csak a vizsgálatok idejére szabadultam. Másnap kezdődtek a vizsgálatok, ulrahang, röntgen, Ct, tükrözések alulról fölülről (nem kívánom senkinek), laborvizsgálatok. A harmadik napon azt mondták, hogy leállt az egyik vesém, a szervezetemben felhalmozódott méreganyagok némelyike a normál érték 200 szorosa, továbbra is életveszélyes állapotban vagyok. De megvigasztaltak: egy vesével még lehet élni.

  Folyt.köv.: Egy vesével